fbpx

NYE MOMSLÅN KRÆVER INDBERETNING DEN 1. MARTS

Folketinget har vedtaget de nye momslån omtalt i vores Revifax udsendt den 29. januar. En forudsætning for at kunne søge om de nye lån er, at der sker korrekt indberetning af moms den 1. marts 2021.

Momslån

Den 1. marts 2021 skal små og mellemstore virksomheder indberette moms for flere perioder.

Virksomheder med kvartalsafregning skal indberette og betale moms for 3. og 4. kvartal 2020, mens virksomheder med halvårsafregning skal indberette og betale moms for 1. og 2. halvår 2020.

Der er indført en ny momslåneordning for disse små og mellemstore virksomheder. Det betyder, at det beløb, som små og mellemstore virksomheder skal indberette den 1. marts 2021, skal indberettes, men at virksomhederne kan låne pengene rentefrit med tilbagebetalingsfrist den 1. februar 2022.

Det er vigtigt, at man indberetter moms korrekt og til fristen den 1. marts 2021. Det er således en forudsætning for, at virksomheden kan komme i betragtning til momslånet. Hvis virksomheden ikke har indberettet til tiden, vil den ikke kunne komme i betragtning til et evt. momslån. 

Som udgangspunkt skal der også betales til tiden. Hvis virksomheden ikke betaler til tiden, kan det dog være muligt at få et lån alligevel. Den manglende betaling vil blive konverteret til et rentefrit lån, men lånet vil gå til at dække det skyldige beløb – og derfor bliver lånet ikke udbetalt. Der kan påløbe renter og gebyrer for manglende betaling, indtil lånet er bevilget. Disse renter og gebyrer indgår ikke i et eventuelt lån og skal under alle omstændigheder betales.

Det er ikke alle virksomheder, der kan blive godkendt til et lån. F.eks. kan virksomheder under konkursbehandling, rekonstruktionsbehandling, likvidation eller tvangsopløsning ikke blive godkendt.

Kilde: Revitax

Kontakt os!

Addere Revision ligger centralt i Køge tæt på motorvej, s-tog og bus. Kommer du i bil er der indkørsel fra Valdemarshaab.